Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 01:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingfile-med-grapefruktsas/

Recept

Kycklingfilé med grapefruktsås

Skala och skär moroten och jordärtskockorna i strimlor. Potatisen skärs i klyftor.

Skölj purjolöken mellan bladen och strimla den grovt.

Koka upp en knapp halvliter vatten med salt, peppar och rosmarin. Skölj av filéerna och lägg i dem när vattnet kokar. Lägg i rotfrukterna och potatisen. Tillsätt eventuellt lite mer vatten. Låt sjuda tills filéerna är genomkokta och rotfrukterna är mjuka. Det brukar ta 10–15 minuter. Låt purjoringarna koka med de sista 3–4 minuterna.
Gör såsen: Sila av 2 dl av kokspadet och blanda det med den pressade saften från grapefrukten. Vispa också i potatismjölet. Koka upp under omrörning. Drag från värmen och rör i smöret.

Rör ner en rejäl näve persilja.

Lägg upp de kokta rotfrukterna och potatisen på ett förvärmt fat. Skiva kycklingfiléerna och fördela dem över. Häll på såsen och strö till sist över lite extra persilja.