Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-25 10:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingfileer-med-svamp/

Recept

Kycklingfiléer med svamp

Rensa svampen. Skölj bara svampen om den är smutsig. Skär i bitar.
Skala och hacka löken grovt.
Lägg svamp och lök i kall panna, lägg på ett lock och sätt på högsta värme. Lyft av locket när svampen vätskat sig. Låt svamp och lök koka i det närmaste torrt. Sänk värmen och lägg i en matsked smör och låt steka i några minuter.

Ta upp svamp och lök och diska ur stekpannan. Smält en matsked smör i stek­pannan och bryn kycklingfiléerna tills de får fin färg. Salta och peppra.

Lägg i svampen och häll på vinet. Strö över timjan. Lägg på ett lock.

Låt bräsera tio minuter om kycklingen är färsk och 15 minuter om ­filén bara är tinad till hälften. Skär ett snitt i mitten av den tjockaste ­filén. Kycklingen är genomstekt när köttet är vitt och köttsaften ofärgad.
Servera kycklingen med kokta sockerärter, vaxbönor eller andra favoritgrönsaker samt kokt färsk potatis.