Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-29 02:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingfrikasse-med-portabella-och-persilja/

RECEPT

Kycklingfrikassè med portabella och persilja

DN Text

Dela kycklingen i bitar. Salta och peppra. Smält smöret i en gryta och bryn kycklingdelarna så att de bara får ytterst lite färg. Häll i buljongerna (det går utmärkt att ta vatten och tärningar), kryddbukett, grönsaker, svamp och nejlikor. Låt sjuda under lock i cirka 20 minuter.

Vispa ihop vetemjöl och hälften av grädden i en såskastrull. Häll spadet från kycklinggrytan i såskastrullen. Lägg i persiljan. Låt såsen koka ihop (utan lock) tills tre fjärdedelar återstår.

Ta bort kryddbuketten ur grytan. Blanda den återstående grädden med äggulorna i en skål. Lyft bort såskastrullen från värmen och blanda ner gräddäggsmeten i såsen. Rör i den pressade citronen. Slå såsen över kycklingbitar och grönsaker i grytan.

Värm anrättningen försiktigt, den får inte koka. Servera med ris eller kokt potatis.