Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-10 21:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingglas/

Recept

Kycklingglas

DN Text

Salta och peppra kycklingen och bryn den. Sänk värmen. Häll på citron och soja och lägg på lock. Låt bräsera i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Ös den med skyn ett par gånger under tiden. Häll lite vatten i pannan om det ser ut att bli torrt.

Skär varje filé i 3–4 bitar på längden. Lägg dem i skyn så de får mer smak.

Skölj quinoan (kan ersättas av and­ra gryn som bulgur) och koka med vatten, buljongtärning och saffran i 10–12 minuter eller tills de små spiralgroddarna börjar synas. Häll av eventuell vätska.

Koka färska sockerärter ett par minuter eller använd frysta, tinade.

Skiva rädisorna och strimla sockerärterna.
Hacka myntabladen. Blanda allt med quinoan och olivolja. Smaka av med salt.

Rör ihop crème fraiche med wasabi och honung.
Salta efter smak.

Bottna glasen med quinoasallad, lägg på en klick wasabikräm och ställ en bit kycklingfilé uppträdd på träspett i varje.

Till en vegetarisk variant steks quornfiléer på samma vis som kycklingen, alternativt halloumiost, och träs upp på spetten.