Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 09:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklinggryta-med-granatapple-och-cashewnotter/

Recept

Kycklinggryta med granatäpple och cashewnötter

Foto: Beatrice Lundborg

Inspirationen till denna gryta är den iranska klassikern khoresh fesenjan, som kan lagas med fasan eller kyckling samt valnötter. Jag har gjort en syrlig version och bytt till de lite lättsammare cashewnötterna.

Rätta artikel

1. Dela kycklingstyckena itu så de blir ganska kvadratiska bitar. Salta och låt stå.
2. Ta fram en stekpanna och en gryta som rymmer minst 3 liter. Stek olika ingredienser i pannan och flytta över till grytan.
3. Salta löken och fräs den i olja på låg värme i stekpannan tills bitarna blir lätt brynta. Ös över i grytan.
4. Bryn sedan kycklingbitarna i olja i omgångar på strax under högsta värme tills de får gyllene färg. Ös ner i grytan tillsammans med allt fett.
5. Bryn cashewnötterna i torr panna tills de blir lite gyllene. Mixa i en matberedare eller med en stavmixer till en slätt mos. Rör ner i grytan.
6. Häll på buljong och granatäppeljuice. Sjud i ½ timme utan lock tills kycklingen är genomlagad men ännu saftig och skyn blivit koncentrerad och god. Rör om då och då.
7. Smaka av med salt, granatäpplejuice och pressad citron. Servera med kokt basmatiris och garnera med granatäppelkärnor.

Läs mer: Så kärnar man ur ett granatäpple