Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 10:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklinggryta-med-paprika-och-oliver/

Recept

Kycklinggryta med paprika och oliver

DN Text

Krydda kycklinglåren med salt och peppar och bryn dem i en aning olja i en järngryta eller tjockbottnad traktörpanna.

Skala och skär löken i klyftor. Krossa vitlöksklyftorna. Skär paprikorna i bitar. Strimla den urkärnade chilin.

Fräs allt tillsammans med lårfiléerna. Häll på tomatkross och paprikapulver och koka upp. Låt småputtra utan lock cirka 30 minuter. Efter halva tiden läggs oliver och skivad chorizo i grytan. Smaka av med salt. Servera med risoni (risformad pasta) eller potatis.

Man kan förstås använda kycklingdelar med skinn och ben till grytan. De är dock fetare och man bör hälla bort det mesta av fettet efter att man brynt kycklingbitarna. Räkna också med lite längre tillagningstid. Kolla vid benet att köttet är väl genomkokt.

Det som blir kvar av chorizon, som brukar säljas i 200 grams-förpackningar, håller sig fint i kylen någon vecka. Servera den förslagsvis i tunna skivor som småplock i helgen tillsammans med oliver och kapris med svans, salladskapris.