Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 00:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingleverterrin-med-rosepeppar/

Recept

Kycklingleverterrin med rosépeppar

Halvtina levern om den är fryst. Torka av den. Skär den i bitar. Skala och hacka löken. Bryn allt i stekpanna 3-4 minuter under omrörning. Salta och peppra. Tillsätt senapen och rör om. Späd med lite vatten eller sherry. Lägg den stekta levern med lök och sky samt rosépeppar i matberedare och finfördela. Häll i grädden genom tubröret medan maskinen går. Blanda till jämn konsistens och häll upp i en eller flera små formar. Garnera eventuellt med rosépepparkorn.

Terrinen kan förvaras i kylskåp 4-5 dagar. Det går också bra att frysa in den.