Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-05 19:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingpaket-med-bacon-salvia-och-ost/

Recept

Kycklingpaket med bacon, salvia och ost

DN Text

Bryn kycklingbrösten i lite matfett 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Skär kycklingbrösten i centimeterbreda skivor på diagonalen.

Lägg kycklingskivorna på åtta filodegsplattor, fyra halverade filodegsark, och fördela en dryg matsked frästa bacontärningar med salvia och en ostskiva mellan kycklingskivorna i varje paket.

Vik ihop till paket som läggs i en ugnseldfast form. Pensla ovansidan med smält smör och grädda i 225 grader varm ugn 13-15 minuter.
Servera med tomatsallad.

Kycklingpaketen är goda att äta med ett fräs av bladspenat och purjolök, kryddad med salt och peppar samt några droppar citron.