Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 07:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingsallad-med-sesamdressing/

Recept

Kycklingsallad med sesamdressing

Rätta artikel

1. Skiva champinjonerna tunt. Förväll sockerärterna 30 sek i lättsaltat vatten. Häll av och kyl i iskallt vatten.

2. Skala och hyvla moroten tunt med potatisskalare. Skala och skiva rödlöken tunt.

3. Dressing: Vispa ihop vinäger, sesamolja, senap och socker i en skål. Tillsätt olivoljan under vispning. Smaka av med salt och peppar.

4. Vänd ihop sockerärter, morot, rödlök, svamp och soltorkade tomater med hälften av dressingen i en bunke.

5. Putsa och halvera kycklinglårfiléerna. Stek dem i olivolja tills de är genomstekta. Salta och peppra.

6. Fördela salladen på ett stort fat. Vänd ner de grönsakerna. Ringla över resterande dressing och strö över flingsalt. Lägg på kycklingen och servera med bröd.

Näring/portion: 660 kcal, 38 g fett, 37 g protein, 37 g kolhydrater