Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 14:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingschnitzel-med-parmesan-och-rosmarinpotatis/

Recept

Kycklingschnitzel med parmesan- och rosmarinpotatis

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och skär den i ca 2 cm tjocka skivor på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö på salt. Hacka rosmarinen. Smula sönder brödskivorna. Blanda rosmarin, bröd, ost och olja. Fördela blandningen på potatisen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

2. Stek kycklingfiléerna i olja i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp dem på ett fat så länge.

3. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs den i stekpannan efter kycklingen ca 3 min. Strö över socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt fräsa ytterligare ca 3 min. Häll vattnet i pannan och låt koka upp. Servera till kycklingen och potatisen.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 19 g fett, 42 g protein, 39 g kolhydrater