Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 08:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingsoppa-med-rotfrukter-och-kokosmjolk-1/

Recept

Kycklingsoppa med rotfrukter och kokosmjölk

Currypasta varierar i styrka beroende på märke, smaka dig fram så att du får så lagom stark smak du vill ha.
Rätta artikel

1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala lök, vitlök, morot och palsternacka och skär i mindre bitar. Fräs grönsaker och currypasta i olja i en gryta.

2. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka in i grönsakerna. Häll i kokosmjölk och koka upp. Lägg i kycklingbitarna och låt koka ca 5 min under lock tills kycklingen är genomkokt.

3. Sila av vätskan i en skål och mixa den skummig med mixerstav. Smaka av med salt och häll tillbaka i grytan.

4. Hacka koriandern och strö den över soppan. Servera med bröd.

Näring/portion: Ca 580 kcal, 22 g fett 42 g protein 48 g kolhydrater.