Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 20:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingsoppa-med-surkal-och-paprika/

Recept

Kycklingsoppa med surkål och paprika

Det här är en värmande soppa som påminner om fransk löksoppa, fast den har fått mer syra med hjälp av surkål. Den som vill kan göra den lite het med chilipulver eller färsk chili. Passar bra som lunch eller som utflyktsmat i termos.

1. Strimla surkålen om det behövs. Skär kycklingen i centimeterkuber. Skala och finhacka löken. Dela paprikan och skär den i små tärningar.

2. Fräs alla dessa ingredienser var för sig i smör och matolja i en stekpanna. Lägg över ingredienserna i en rymlig kastrull eller gryta. När paprikabitarna fräser, tillsätt paprikapulver, tomatpuré och eventuellt chilipulver.

3. Häll ner buljongen över alla grönsaker och kycklingen i kastrullen/grytan. Låt sjuda försiktigt i cirka 15 minuter. Smaka av. Servera. Den får gärna lagas en dag i förväg, det blir den bara godare och saftigare av.