Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 06:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingspett-anticucho/

Recept

Kycklingspett anticucho

Ají panca-pasta, är ett slags chilensk kryddpasta, som till exempel finns i Hötorgshallen eller kan beställas på nätet. Det kan ersättas med het harissa eller het ajvar relish med lite pressad vitlök.
Rätta artikel

1. Skär kycklingfiléerna i långa tunna bitar och trä upp dem på spett.

2. Värm saken och tänd eld på den så att alkoholen försvinner. Hacka vitlöksklyftorna och mosa med lite olja till en puré. Blanda sake, vitlökspuré och kryddpasta med övriga ingredienser till såsen.

3. Tag undan hälften av såsen och ställ kallt. Marinera spetten i resten av såsen.

4. Koka upp vinäger, vatten, salt och socker och slå vätskan över mungbönorna. Låt svalna. Tillsätt koriander och chiliflakes.

5. Stek eller grilla spetten på hög värme tills de är genomstekta. Servera spetten med såsen och mungbönssallad. Garnera med lime (gärna grillad).