Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 14:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingspett-med-jordgubbs-och-melonsallad/

Recept

Kycklingspett med jordgubbs- och melonsallad

1. Skär kycklingfiléerna i 2 x 2 cm stora bitar.

2. Skölj citronerna i ljummet vatten, riv skalet och pressa saften. Blanda 2 msk citronskal, 4 msk citronsaft, olja, salt och peppar i en skål. Häll hälften av dressingen över kycklingbitarna och blanda om. Låt stå.

3. Halvera och gröp ur melonen. Skär den i klyftor, skala och skär dem i bitar. Ansa jordgubbarna och klyfta dem. Blanda melonbitar och jordgubbar i en skål med resten av dressingen. Smula fetaost över.

4. Trä kycklingbitarna på spett och grilla dem runt om ca 10 min. Servera med melonsallad och bröd.

Näring/portion: Ca 650 kcal, 28 g fett, 48 g protein, 48 g kolhydrater