Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 09:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/la-parmigiana/

Recept

La parmigiana

DN Text

Skär auberginerna i centimetertjocka skivor på längden.

Bryn skivorna i olivolja.

Häll sedan på en bottenskyla med vatten och stek skivorna mjuka på låg värme.

Under tiden gör du i ordning tomatsåsen. Fräs en riven lök i olivolja.

Häll på de krossade tomaterna och blanda i några klyftor krossad vitlök. Salta och peppra.
Låt såsen koka på svag värme i ca en halvtimme.
Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg auberginen på ett fat och täck med tomatsåsen.

Strö över färsk basilika och toppa med riven parmesanost.

Ställ in den i ugnen och gratinera i ca 10 minuter. Eller ät den kall. Ställ i så fall fatet i kylen över natten så att smakerna gifter sig.

Både till kall och varm parmigiana är det gott med grissini.