Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 13:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lagerfrukt/

RECEPT

Lagerfrukt

Lagerfrukt.
Lagerfrukt. Foto: Fredrik Funck

Idén med den här inläggningen är att kunna fiska upp olika frukter olika dagar, så det blir variation i tillvaron. Det uppnår man genom att koka upp en sockerlag, lägga i de hårdaste frukterna först, sedan de mjukare och de allra mest eftergivna lägger man bara ner i den varma lagen i burken. Man estimerar de olika sorterna på ett ungefär. Det är inte så noga.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.