Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-26 11:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lakritsbrulee-med-korsbar/

Recept

Lakritsbrûlée med körsbär

Den goda brûléen smaksätts med lakrits och körsbär. Foto: Christina Sundien

Extra gott blir det att servera vaniljglass eller vispad grädde till. 

1. Sätt ugnen på 95 grader. Häll mjölken och grädden i en kastrull.

2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg vaniljstången och fröna i kastrullen, tillsammans med lakritspulvret. Koka upp. Dra av från plattan och rör i sockret och sedan äggulorna.

3. Fördela körsbären i formarna och häll på brylésmeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 45-65 minuter.

4. Låt brûléerna svalna helt och sätt in i kylen fram till servering.

5. Strö över socker och bränn av med en gasolbrännare. Garnera med körsbär.