Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 13:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lakritskrokant/

Recept

Lakritskrokant

Krispig krokant som smaksätts med lakrits och doppas i choklad.
Rätta artikel

1. Rör ihop smör, socker, sirap, lakritsgranulat och lakritsarom i en tjockbottnad rostfri kastrull. Smält ihop på svag värme. Koka upp till 142 grader. Gör ett kulprov (se här bredvid).

2. Bred ut massan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Klipp massan i fyrkantiga bitar innan den stelnat.

3. Hacka nötterna och ställ åt sidan. Hacka chokladen och smält den (se här bredvid). Doppa krokantbitarna i chokladen. Stryk av lakritskrokantens botten mot kanten på skålen och lägg bitarna på ett bakplåtspapper.

4. Strö över hackade nötter innan chokladen stelnat.