Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 19:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laksaute-med-svamp-och-lok/

Recept

Laksauté med svamp och lök

Det här är en rätt som Elinor Runosson har komponerat. Den är lättlagad och bra introduktion till lake, eftersom fiskens härliga smak framträder så fint. Och än en gång: lake är en alldeles utmärkt sommar­fisk. Man kan förstås byta ut champinjonerna mot andra svampsorter. Jag använde torkad blodsriska och det gick utmärkt.

1. Skär fisken i bitar, cirka 2 x 2 centimeter. Salta och peppra.

2. Fräs lök och svamp i smöret i en rymlig stekpanna eller gryta tills de mjuknar.

3. Lägg i fisken och låt den fräsa med en stund.

4. Häll i grädde eller crème fraiche och låt alltsammans sjuda ihop liten stund. Servera med exempelvis med svart pasta, ris eller pressad potatis.