Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 06:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lamm-i-snore/

Recept

Lamm i snöre

DN Text

Koka upp vatten, och buljongtärningar, lägg i smålökarna. Låt sjuda i fem minuter. Skär köttet i fyra portionsbitar och bind fast dem plus ett lagerblad i var sitt snöre. Knyt andra änden runt en blompinne. Måtta så att köttbiten hamnar i buljongen utan att landa på kastrullbottnen.

Låt köttbitarna koka cirka 10 minuter (beroende på hur röda ni vill ha dem). Låt vila inslagna i metallfolie i cirka 5 minuter. Servera med remouladkvargen, havssalt, japansk soja och fransk senap samt potatis eller sallad.