Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-07 20:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lamm-med-bulgur/

Recept

Lamm med bulgur

1. Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet. Bryn det runt om i smöret. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen till ca 58 grader innertemperatur, ca 20 min.

2. Koka upp vattnet med buljongtärning och tomatpuré. Tillsätt bulgur och låt sjuda under lock ca 11 min. Vänd ner 2 dl örter, citronsaft och pressad vitlök. Packa bulgurn i små kaffekoppar.

3. Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Blanda spenaten med lök och tomater. Häll över 2 msk olja och smaksätt med ½ tsk salt och 1 krm peppar.

4. Skär köttet i skivor. Stjälp upp bulgurn på tallrikar. Servera med kött och sallad och ringla ½ msk olja över varje portion.

Näring/portion: Ca 550 kcal, 24 g fett, 34 g protein, 46 g kolhydrater