Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 17:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammburgare-med-rosmarinketchup/

Recept

Lammburgare med rosmarinketchup

Älskare av lamm bör prova detta recept. Den uppskattade kombinationen av lamm, vitlök och rosmarin finns här, men i burgarform. Smaskens!

1. Blanda lammfärs, vitlök, senap, vatten, svartpeppar och salt. Rör färsen tills den blir aningen smetig. Låt gärna stå en stund.

2. Forma färsen till fyra burgare och stek dessa i olivolja på medelgod värme i stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida.

3. Värm bröden i ugn på 175 grader.

4. Skär itu bröden på längden och lägg i salladsblad, oliver, tomatskivor och burgare. Häll på den svalnade eller kalla ketchupen. Ät på en gång.