Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 00:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammburgare-med-tomatsallad/

Recept

Lammburgare med tomatsallad

Rätta artikel

1. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Hacka koriandern.

2. Blanda färsen med vitlök och hälften av rödlöken och koriandern. Tillsätt ägget och krydda med 1½ tsk salt och 2 krm peppar. Forma avlånga biffar.

3. Stek biffarna i 1 msk olja i en stekpanna runt om ca 8 min.

4. Skär tomaterna i bitar och blanda med resten av koriandern och rödlöken. Tillsätt vinäger, 1 msk olja och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Servera biffarna med tomatsallad och matyoghurt i pitabröd.

Näring/portion: Ca 580 kcal per portion, 29 g fett, 34 g protein, 44 g kolhydrater