Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-17 13:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammfarsbiffar-med-bonsallad-och-rosmarinsky/

Recept

Lammfärsbiffar med bönsallad och rosmarinsky

DN Text

Biffarna:
Sätt ugnen på 165 grader.
Rör ihop alla ingredienserna i en bunke. Forma till biffar och lägg i en ugnsform smord med olivolja. Sätt in i ugnen och stek i ca 40 minuter. Servera med skalpotatis, bönsallad och rosmarinsky.

Bönsallad:
Koka sockerärter och vaxbönor så de har lite tuggmotstånd kvar. Spola av med kallt vatten. Skär rödlöken i tunna skivor.
Lägg bönor och lök i en bunke. Tillsätt persilja, vitlök, olivolja, salt och peppar. Blanda och smaka av.

Rosmarinsky:
Fräs upp torkad rosmarin, grovhackad gul lök, morot, svartpeppar, salt och tomatpuré. Häll på vatten, rödvin, kalvfond och låt småkoka i ca 40 minuter. Sila skyn innan servering.