Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 05:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammfarsspett/

Recept

Lammfärsspett

Jag har valt lammfärs till spetten men det går även bra med nötfärs för den som föredrar det. Lammfärsen ger rätten speciell karaktär och nu på hösten passar det extra bra med lamm.

När man ska sätta färsen på spett är det viktigt att färsen är fast så den håller ihop ordentligt. Kontrollera att spetten du tänker använda får plats i stekpannan. Är spetten gjorda av trä är de enkla att korta av med hjälp av en avbitartång.

Rör ihop ströbröd och vatten ordentligt i en bunke. Låt stå och svälla en liten stund. Tillsätt lammfärs och blanda väl. Smaksätt färsen med citronsaft och hackad koriander. Skala och pressa i vitlöken. Salta och peppra. Gör ett stekprov för att smaka av kryddningen innan du gör spetten.

Fördela färsen på 4 6 spett. Stek färsrullarna försiktigt i olja tills de fått fin färg runt om. Håll spetten varma tills det är dags att servera.

Tillhörande recept:
Buljongkokt potatis
Chèvrecrème