Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-04 02:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammgryta-med-spetskal-och-ugnsbakad-rodlok/

Recept

Lammgryta med spetskål och ugnsbakad rödlök

1. Ugnsbakad rödlök: Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödlöken, skär i kvartar om de inte är små och späda. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll över olja, salt och peppar och blanda runt. Baka mitt i ugnen cirka 20 minuter tills löken är mjuk.

2. Gryta: Skala och hacka de gula lökarna fint. Fräs hacket mjukt i smör. Häll på vin, vatten och buljongtärning och koka upp. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i buljongen.

3. Putsa köttet fritt från eventuella senor och skär i lagom stora grytbitar. Strimla kålen. Lägg ner köttet och hälften av kålen i buljongen och koka upp. Småkoka under lock cirka 20 minuter tills köttet börjar bli mört. Lägg i resten av kålen och häll i grädden. Koka ytterligare cirka 5 minuter.

4. Vispa eller rör ner maizenaredning i grytan och koka upp till lagom simmig konsistens. Dra kastrullen från plattan och smaka av med salt och peppar. Lägg i de ugnsbakade rödlökarna och strö över persilja. Servera med kokt potatis eller ris.

Näring/portion: 590 kcal, 26 g fett, 27 g protein, 34 g kolhydrater