Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 22:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammgryta-med-vita-bonor-och-savojkal/

Recept

Lammgryta med vita bönor och savojkål

DN Text

Putsa köttet från överflödigt fett och hinnor. Skär löken i smala klyftor, skär sellerin i centimeterstora bitar. Bryn köttet i lite matfett i järngryta eller tjockbottnad kastrull. Lägg i löken och sellerin och stek med köttet tills löken mjuknar. Salta och peppra.

Lägg i lagerblad, kanel, nejlikor och chili. Tillsätt vatten och koka upp. Låt grytan småkoka under lock.

Efter en halvtimme vänds avrunna bönor och tomatklyftor ner i grytan. Lägg klyftor av savojkål ovanpå.

Totalt behöver grytan koka ungefär en timme. Känn efter när köttet är mört!
Servera grytan med bröd eller potatis.