Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 06:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammkorv-med-rotfrukter-och-salsa/

Recept

Lammkorv med rotfrukter och salsa

DN Text

Superenkel rätt där korv och rotfrukter görs i samma form. Styrkan på salsan kan varieras efter tycke och smak. Använd färdiga korvar eller gör dem själv - recept finns här.

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Skala och rensa rotfrukterna och purjolöken och dela i klyftor/skivor. Lägg dem tillsammans med timjan i en ugnsform, häll över olivolja, salta och peppra och rör om ordentligt. Sätt in i ugnen i 15 minuter.

3. Lägg korvarna ovanpå de bakade rotfrukterna och baka i ytterligare ungefär 25 minuter, tills rotfrukterna är mjuka. Vänd korvarna efter halva tiden.

4. Gör under tiden salsan. Hacka tomater, lök, koriander och jalapeño, tillsätt sedan tomatpuré och limejuice. Smaka av med salt och socker.