Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 18:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammsjasjlik/

Recept

Lammsjasjlik

DN Text

Det klassiska spettet är väl värt mödan. Till-lagningstiden beror på hur mycket du låter kötthandlaren göra. Gör du alla moment förlängs tiden med cirka 1 timme.

1. Välj en köttig lammstek. Be kötthandlaren att skära bort benet och såga det i mindre bitar till ett soppkok. Vill du komma lättare undan kan du också be kötthandlaren att ta bort hinnor och senor och skära ner köttet i cirka 3 cm stora tärningar.

2. Lägg tärningarna av köttet i en skål, tillsätt löken skuren i skivor, de fint flisade vitlöksklyftorna, nymald svartpeppar, vinäger, salt, persiljekvistarna och selleribladen. Blanda om väl, gärna med händerna, så marineras köttet bättre. Marinera över natten.

3. Nästa dag trär du köttbitarna på grillspett. Grilla i utegrill eller i ugn på högsta grillvärme cirka 7-8 minuter på båda sidor. Låt inte köttet grillas för torrt. Servera med rikligt av färska eller marinerade grönsaker.