Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 20:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammspett-med-fankalssallad/

Recept

Lammspett med fänkålssallad

Rätta artikel

1. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en plastpåse och tillsätt soja, vinäger, stött grönpeppar och timjan. Blanda om väl, knyt ihop påsen och lägg i kylen ca 1 timme.

2. Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och finstrimla löken. Skala och grovriv morötterna. Blanda grönsakerna i en skål med salt. Låt den stå ca 1 timme. Tillaga mathavren enligt anvisning på förpackningen.

3. Häll av salladen i ett durkslag och spola den snabbt i kallt vatten. Låt den rinna av och pressa ut vattnet lite lätt med handen. Blanda salladen med olja, vinäger och peppar. Gröp ur kärnorna ur granatäpplet. Ta bort de vita hinnorna och blanda ner kärnorna i salladen.

4. Ta upp köttbitarna ur marinaden och trä upp dem, inte alltför tätt, på spett. Grilla spetten ca 4 min på varje sida. Servera spetten nygrillade med fänkålssallad och mathavre.

Näring/portion: Ca 530 kcal, 17 g fett, 39 g protein, 48 g kolhydrater