Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-08 18:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammstek-med-orter/

Recept

Lammstek med örter

Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort nätet från lammsteken och "öppna" den. Salta och peppra. Fördela örthack, vitlök och citron över. Bind upp steken eller dra på nätet om det är oskadat. Salta och peppra även utsidan. Lägg steken i en ugnsform.

Sätt in formen i den varma ugnen och stek 1 1/2-2 timmar. Använd helst stektermometer. Innertemperaturen ska vara 70-75 grader, den lägre temperaturen för rosastekt kött, den högre för genomstekt. Linda in den färdiga steken i aluminiumfolie och låt den vila cirka 20 minuter innan den skärs upp.

Ta vara på skyn som bildats under stekningen och sila den. Koka upp skyn med eventuellt lite vatten eller grädde och smaka av. Servera med potatisklyftor eller ugnsstekta rotsaker som morot, palsternacka, selleri.