En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-08 18:12
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammstek-med-orter/
Lammstek med örter
Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort nätet från lammsteken och "öppna" den. Salta och peppra. Fördela örthack, vitlök och citron över. Bind upp steken eller dra på nätet om det är oskadat. Salta och peppra även utsidan. Lägg steken i en ugnsform.
Sätt in formen i den varma ugnen och stek 1 1/2-2 timmar. Använd helst stektermometer. Innertemperaturen ska vara 70-75 grader, den lägre temperaturen för rosastekt kött, den högre för genomstekt. Linda in den färdiga steken i aluminiumfolie och låt den vila cirka 20 minuter innan den skärs upp.
Ta vara på skyn som bildats under stekningen och sila den. Koka upp skyn med eventuellt lite vatten eller grädde och smaka av. Servera med potatisklyftor eller ugnsstekta rotsaker som morot, palsternacka, selleri.