Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-04 00:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammstek-med-persilja/

RECEPT

Lammstek med persilja

I ”Husmoderns kokbok” finns ett recept på ­persiljespäckad lammstek, där steken späckas med persiljesmör, bryns och kokas långsamt, och där skyn sedan blir till en gräddig sås. Här kommer ett recept inspirerat av detta, men utan ­grädden och smöret.

Foto: Helén Pe

1. Mixa persilja, vitlök och olja. Klappa in steken med rikligt med salt och peppar och gnid in hälften av persiljeblandningen på köttet.

2. Baka steken i ugnen i 140 grader till en ­innertemperatur på 67 grader, 1 1/2–2 timmar.

3. Servera steken med resten av örtoljan som en kall sås. Steken kan ätas både varm eller kall, gärna på en buffé eller på en ­familje­middag, där någon skär upp skivor allt eftersom.