I ”Husmoderns kokbok” finns ett recept på persiljespäckad lammstek, där steken späckas med persiljesmör, bryns och kokas långsamt, och där skyn sedan blir till en gräddig sås. Här kommer ett recept inspirerat av detta, men utan grädden och smöret.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 10:53
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammstek-med-persilja/
Lammstek med persilja
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
1. Mixa persilja, vitlök och olja. Klappa in steken med rikligt med salt och peppar och gnid in hälften av persiljeblandningen på köttet.
2. Baka steken i ugnen i 140 grader till en innertemperatur på 67 grader, 1 1/2–2 timmar.
3. Servera steken med resten av örtoljan som en kall sås. Steken kan ätas både varm eller kall, gärna på en buffé eller på en familjemiddag, där någon skär upp skivor allt eftersom.