Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 08:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lammstek-med-rosmarin-och-parmesantacke/

Recept

Lammstek med rosmarin- och parmesantäcke

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Blanda ströbröd, parmesanost, persilja och rosmarin. Häll 3/4 dl olja i en långpanna. Skala och pressa i vitlöken. Lägg i potatisen. Strö över 2 tsk salt och rör om.

2. Krydda köttet med 2 tsk salt och peppar på båda sidor. Lägg köttet ovanpå potatisen. Strö brödblandningen över. Ringla över 1/2 dl olivolja.

3. Tillaga mitt i ugnen 1-1 1/2 timme. Rör runt efter 1 timme. Sätt på grillen när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Servera lammsteken med potatis och sallad.

Näring/portion: Ca 510 kcal, 22 g fett, 33 g protein, 44 g kolhydrater