Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 09:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/langbakad-och-grillad-rostbiff-med-kryddrubb/

Recept

Långbakad och grillad rostbiff med kryddrubb

Foto: Anette Nantell

Genom att förbaka rostbiffen hel i ugnen först går det snabbt att grilla när det är dags, men man får ändå den goda grill­smaken.

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 150 grader. Gör en rubb till köttet genom att rosta svart-, vit, rosé- och grönpeppar tillsammans med timjan, rosmarin och korianderfrön i en stekpanna. Mixa och blanda med salt. Klappa in köttet med blandningen.
2. Baka köttet i ugnen tills det har en innertemperatur på 52-54 grader (det tar troligen ungefär 45 minuter). Låt vila.
3. Dela rödlökarna men behåll skalet på. Häll olivolja, salt och peppar på snittytorna. Baka i ugnen cirka 30 minuter (de kan vara inne tillsammans med köttet).
4. Vid servering: Grilla köttet tills det har fin färg. Grilla lökarna. Dela tomaterna, häll olivolja, salt och peppar på snittytorna. Grilla tills de är genomvarma.