Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 20:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/langkokt-hogrev-pa-grillen/

Recept

Långkokt högrev på grillen

Foto: Nicklas Thegerström

Högrev är en styckningsdetalj som kräver lång tillagningstid för att bli bra. Men om man först kokar den och sedan kyler den snabbt kan man förbereda den ett par dagar i förväg, för att sedan bara lägga den på ­grillen när det börjar bli dags att äta.

Rätta artikel

1. Dela högreven på längden, så att den får den tjocklek en oxfilé brukar ha. Bind upp högreven, bryn den runt om i smör och salta.

2. Lägg den i en tryckkokare eller kastrull och täck med rödvin och vatten. Lägg i grönsaker och kryddor. Koka under tryck i 1 timme eller i vanlig kastrull till det är mört, ca 2–3 timmar. Ta upp och kyl.

3. Koka ihop buljongen, kyl och spara för att pensla på köttet efter grillning.

4. Vid grillning: Ta bort bindgarnet och grilla på indirekt värme tills det är vackert på utsidan och varmt rakt igenom.

5. Gör gremolatan: Tvätta citronen och riv av det gula skalet. Finhacka persiljan och pressa vitlöksklyftan. Blanda citronskal, persilja och vitlök med olivoljan.

6. Värm buljongen och pensla på köttet. Skär i det i skivor och häll på gremolatan.