Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-10 23:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lattsyrad-hallonglass/

RECEPT

Lättsyrad hallonglass

Lättsyrad hallonglass.
Lättsyrad hallonglass. Foto: Eva Tedesjö

Gräddig glass, som denna, blir lite friskare och piggare om man använder rinnande syrad grädde i smeten. Denna smakrika glass går dock att göra även med bara vispgrädde, men då kan man dubbla mängden citron och minska sockret med en matsked. Receptet kan också appliceras på allåkerbär, backsmultron, salmbär, jordgubbar eller björnbär.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.