Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 13:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lavendeltarta/

Recept

Lavendeltårta

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Häll strösockret i en bunke och tillsättt ett ägg i taget samtidigt som du vispar smeten pösig. Blanda i det smälta smöret, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, lavendel och till sist det heta vattnet. Vispa snabbt ihop till en smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i ugnen i 35 minuter och låt sedan svalna.

3. Vispa grädden till fyllningen och rör ner hallonen.

4. Dela den avsvalnade kakan till två tårtbottnar. Fördela fyllningen på den ena tårtbottnen och lägg den andra ovanpå. Dekorera med lavendelkvistar och myntablad.

Recept ur ”Efterlängtade efterrätter” (Bonnierfakta).