Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 20:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lax-a-la-lindstrom/

Recept

Lax à la Lindström

DN Text

Vispa ihop ägg och grädde. Skär laxen i små tärningar. Hacka lökarna och svetta på svag värme utan att de tar färg.

Hacka saltgurkor och rödbetor. Blanda alltsamman med kapris, två tredjedelar av ströbrödet och gräddäggsmeten.

Lägg i en ugnseldfast form och strö resten av ströbrödet över. Baka i ugnen i 45 minuter på 200 graders värme. Kontrollera så att det inte blir bränt.

Servera gärna laxlådan med potatismos, smaksatt med ingefära eller pepparrot.