Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-16 14:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lax-med-thaimajo/

RECEPT

Lax med thaimajo

Denna sås passar till både räkor, krabba, rå salmalax och sushi eller som här, till gravad lax. Om ni är flera kan du servera denna rätt med charkuterier, nötter och annat gott som en tapastallrik.

Foto: Eva Tedesjö

1. Rosta sesamfröna i torr panna. Låt svalna och blanda hälften med övriga ingredienser till en slät sås.

2. Skrapa laxen fri från dill och vitpeppar. Skiva eller tärna den till lagom munsbitar.

3. Stick tandpetare i laxbitarna och strö sesamfrön över. Häll upp såsen i en liten skål och dippa laxen i såsen.

I glaset: Öl, mumma, champagne eller ett smakrikt torrt vitvin som 2011 Casal di Serra (nr 12419, 79 kr) eller 2009 Tahbilk Marsanne (nr 6404, 89 kr) passar.