Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 20:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lax-pa-gronsaksbulgur/

Recept

Lax på grönsaksbulgur

DN Text

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka upp vatten och buljongtärning. Häll i bulgurgrynen och koka dem mjuka, cirka 8 minuter.

Rensa paprikan från kärnhus och innerväggar. Kärna eventuellt ur squashen och skär grönsakerna i bitar.

Skölj purjolöken noga och skär den i sneda strimlor. Fräs upp allt i lite olja och stek några minuter. Blanda i de varma couscousgrynen och rör om. Vänd också ner halverade småtomater eller större i tärningar. Smaka av om det behövs salt.

Salta och peppra laxskivorna, strö också på rivet skal från en väl tvättad citron. Lägg laxen ovanpå grönsakssblandningen – om du har en stekpanna som kan ställas in i ugnen.
Häll annars över blandningen i en ugnseldfast form och lägg på fisken. Stek i ugnen 12–15 minuter eller tills fiskskivorna är precis klara.

Servera med matlagningsyoghurt hoprört med citron, ingefära och chilisås. Salta efter eget tycke.