Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-17 20:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/lax-pa-gronsaksbulgur/

RECEPT

Lax på grönsaksbulgur

DN Text
Bild: Laura Leyshon

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka upp vatten och buljongtärning. Häll i bulgurgrynen och koka dem mjuka, cirka 8 minuter.

Rensa paprikan från kärnhus och innerväggar. Kärna eventuellt ur squashen och skär grönsakerna i bitar.

Skölj purjolöken noga och skär den i sneda strimlor. Fräs upp allt i lite olja och stek några minuter. Blanda i de varma couscousgrynen och rör om. Vänd också ner halverade småtomater eller större i tärningar. Smaka av om det behövs salt.

Salta och peppra laxskivorna, strö också på rivet skal från en väl tvättad citron. Lägg laxen ovanpå grönsakssblandningen – om du har en stekpanna som kan ställas in i ugnen.
Häll annars över blandningen i en ugnseldfast form och lägg på fisken. Stek i ugnen 12–15 minuter eller tills fiskskivorna är precis klara.

Servera med matlagningsyoghurt hoprört med citron, ingefära och chilisås. Salta efter eget tycke.