Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 11:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxburgare-med-avokado-och-limeaioli/

Recept

Laxburgare med avokado och limeaioli

Foto: Eva Tedesjö

En mild men ändå smakrik burgare, som enkelt hackas ihop med kniv. Då riskerar man inte att färsen blir seg, som när den kan bli när den mixas. Här hittar du recept på limeaioli.

1. Gör iordning tillbehören: skölj spenat och tomat. Skär tomat, avokado och rödlök i skivor. Stek ev den skurna sidan på bröden lätt.

2. Blanda ägg, ströbröd, salt, peppar och dill i en bunke. Skär laxen i små bitar och rör ner. Låt svälla medan du gör aioli (se recept nedan).

3. Forma fyra burgare av fiskfärsen. Stek gyllene i olja varm panna ca 3 minuter på vardera sida. Servera direkt i bröden med goda tillbehör och aioli.

Här hittar du hela menyn till vecka 4.

Här hittar du samtliga veckomenyer.