Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 00:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxcheesecake-pa-knackebrod/

Recept

Laxcheesecake på knäckebröd

Sätt ugnen på 200 grader.

Spara fyra brödskivor och krossa resten i matberedare. Tillsätt den rivna osten och det smälta smöret och kör tills det är ordentligt blandat. Tryck ut den smuliga massan i botten av en pajform med löstagbar kant.
Skär varje brödskiva i åtta bitar och ställ dem som en kant runt bottnen.

Blanda färskosten med kesella, ägg och kryddor. Skär varm- eller kallrökt lax i mindre bitar och rör ner i ostmassan. Häll ut den ovanpå smulbottnen. Strö eventuellt över lite extra rosépeppar.

Sätt in cheesecaken i ugnen och grädda i cirka 30 minuter tills den stadgat sig och har fått lite färg.

Garnera med hackad gräslök och eventuellt små snurror av kallrökt lax.

En krispig sallad på gröna blad är läckert att servera till.

Får cheesecaken stå över natten i kylskåp mjuknar brödet runt kanten. Men det blir torrt igen om man värmer pajen i 150 grader varm ugn i cirka 10 minuter.