Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-07 22:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxglas/

Recept

Laxglas

DN Text

Putsa bort stjälkar och fula delar på fänkålen. Dela den och skär bort så mycket som möjligt av rotdelen.

Skiva fänkålen mycket tunt och blanda med pressad citron, salt, fänkålsfrö (kan uteslutas) och dill.

Låt stå och dra 15 minuter eller mer.
Skär laxen i strimlor.

Fördela fänkålssalladen i botten av glasen och lägg en hög med laxstrimlor ovanpå. Garnera med en kvarts citronskiva och kanske en liten dillkvist.