Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 23:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxkakor-med-gurknudlar/

Recept

Laxkakor med gurknudlar

1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

2. Mixa laxen grovt i en matberedare. Ansa och strimla salladslöken tunt. Blanda lax, salt, majsstärkelse, äggvita och lök.

3. Klicka ut laxfärsen i två matskedsstora klickar i en stekpanna med 1 msk olja. Bred ut och stek dem gyllenbruna, 1–2 min på varje sida.

4. Skiva gurkan tunt, blanda med nudlar, mynta, salt, peppar och 1 msk olja. Servera med laxkakorna och soja.

Näring/portion: 580 kcal, 25 g fett, 35 g protein, 52 g kolhydrater