Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-20 00:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxoring-pa-jamtlandsvis/

Recept

Laxöring på Jämtlandsvis

Bild: Sandra Qvist

1. Förbered grönsakerna till såsen. Dela gurkan på längden, kärna ur den och skär den i halvcentimeter tjocka halvmånar. Riv eller skär salladsbladen grovt. Skär tomaterna i stora tärningar.

2. Salta fiskarna lätt. Mjöla dem och stek i smör tills de är klara och fått fin färg. Lägg upp på varmt fat.

3. Lägg grönsakerna i stekpannan och låt dem fräsa någon minut. Strö över dill och gräslök och häll på grädden. Låt koka ihop till såskonsistens. Salta och peppra.

4. Servera fisken med sås, citronklyftor och kokt potatis.