Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-04 16:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxpasta-med-sockerarter/

RECEPT

Laxpasta med sockerärter

Foto: Lina Eriksson

1. Fintärna laxen. Strimla sockerärterna. Ansa och strimla salladslöken, spara lite av det gröna till garnering.

2. Fräs salladslöken i olja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt grädde och fond och låt sjuda ca 2 min. Blanda ner lax och sockerärter och sjud ytterligare ca 2 min. Krydda med peppar.

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och vänd ner pastan i såsen. Servera med sallad.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 28 g fett, 25 g protein, 36 g kolhydrater