Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 17:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxpudding-med-brynt-smor-och-sockerarter/

Recept

Laxpudding med brynt smör och sockerärter

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 5 min. Skiva potatisen.

2. Blanda mjölk, ägg och dill. Smaka av med salt. Varva lax, potatis och lök i en ugnssäker form. Häll över äggstanningen. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min.

3. Koka sockerärterna i saltat vatten i en kastrull ca 1 minut. Låt rinna av och blanda med dill. Bryn smöret.

4. Servera laxpuddingen med sockerärter, smör och gärna citronklyftor.

Näring/portion: Ca 580 kcal, 28 g fett, 36 g protein, 41 g kolhydrater