Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-05 00:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxsallad-med-rom-och-saltgurka/

Recept

Laxsallad med rom och saltgurka

Det här är en lite lyxig potatissallad med både fiskrom och lax. Den kallrökta laxen går att byta ut mot gravad. Använd gärna färsksaltad gurka eller vintersaltad gurka (som har nästan vit färg) som har en fin frisk smak och spänstig konsistens.

1. Skär laxen i små tärningar. Skala potatisen och skär potatisen i lite större bitar. Skär gurkorna på samma vis.

2. Blanda alla ingredienser till såsen i en rymlig skål. Tillsätt bitarna av lax, potatis och gurka. Blanda noggrant. Smaka av med salt och peppar.

3. Garnera med sallatsblad som exempelvis ekblad eller lollorosso och kanske lite fler bitar av saltgurkan eller lite extra fiskrom. Servera.