Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 23:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxsallad-royale/

Recept

Laxsallad royale

DN Text

Vårlig sallad med krämiga ägg­halvor, spenat och citron­dressing.

1. Skär laxen i kuber om 1,5 x 1,5 centi­meter. Salta och låt stå i 15 minuter.

2. Skölj babyspenaten och blanda med dill och citronskal. Skala äggen och dela dem.

3. Blanda ihop en dressing av pressad citron och olivolja, smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite socker.

4. Riv brödet i bitar och stek dem gyllene i smör, låt rinna av på hushållspapper.

5. Lägg laxen i en ugnsfast form, sätt in i ugnen på 100 grader i 8 minuter.

6. Lägg under tiden upp spenat, dill, citronskal och ägg på fatet. Ringla över lite citrondressing. Toppa med lax och krutonger.

KRONSTAM TIPSAR
Ett vin som står sig i alla väder är 2006 Casal di Serra (nr 12419, 78 kr). Eller så provar du 2007 Torres Don Miguel Gewürztraminer-Riesling (nr 6055, 73 kr) som är en kul kombination av en extra aromatisk druvsort med den friska rieslingdruvan.