Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-23 14:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxsjobagarns-morotsbrod/

RECEPT

Laxsjöbagarns morotsbröd

Annica Eriksson-Jansson, kock och bagare med eget bageri i Tallmogården, rekommenderar detta saftiga morotsbröd.

Häll vattnet över grynen och låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser, men spar ett par deciliter lantvetemjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Jäs degen i cirka 30 min.

Dela degen i 8 bitar som rullas till bullar och därefter kavlas till en ungefär 15 cm stor kaka. Pensla med vatten och strö över lite havregryn. Jäs kakorna i 30 minuter och grädda i 225-250 grader i 10-15 minuter. Låt svalna på galler under duk.